دانلود و نقد کتاب
دانشمندان آمریکایی شواهدی مبنی بر وجود آب در ستارههای دنبالهدار پیدا کردهاند. نظریه وجود آب در تناقض با تئوری رایجی است که میگوید ستارههای دنبالهدار آن قدر گرم نمیشوند تا بدنه یخی آنها آب شود.
محققان دانشگاه آریزونا و مرکز فضایی جانسون، ذرات گرد و غبار برخاسته از سطح یک ستاره دنبالهدار را که به وسیله فضاپیمای استارداست (Stardust ) در سال 2004 جمع آوری شده بود، تجزیه و بررسی کردند.
ایو برگر(Eve Berger)، یکی از محققان دانشگاه آریزونا گفت: در این نمونهها ما کانیهایی یافتیم که تنها با وجود آب تشکیل میشوند و این احتمال وجود آب در سطح ستارههای دنبالهدار را بالا میبرد.
دانت لورتا، استاد شیمی دانشگاه آریزونا در این خصوص گفت: هنگامی که یخ ذوب میشود، آب ناشی از آن کانیهایی را حل کرده و به صورت آهن و سولفیدمس رسوب میکند.
وی گفت: کانیهای نمک در دمای بین 50 تا 200 درجه سانتیگراد تشکیل میشوند.این در حالیست که پیشتر گفته میشد دمای داخل یک ستاره دنبالهدار زیر صفر است.
به گزارش خبرگزاری یوپی، لورتا گفت: این تحقیق نشان میدهد این یافته هرگز با مشاهدات جزیی یا پرواز یک فضاپیما در اطراف یک ستاره دنبالهدار بدون جمعآوری نمونهها امکانپذیر نبود.
Design By : Pichak |